Читај ми!

Почело чишћење Потпећког језера, колико ће трајати

Екипе "Србијавода" су на терену и у сарадњи са Јавним предузећем "Електропривреда Србије", чисте и отпремају отпад из Потпећког језера на регионалну депонију "Дубоко" крај Ужица.

Почело је чишћење Потпећког језера код Прибоја где је Лим нанео око 7.500 кубика различитог отпада.

Директор "Србијавода" Горан Пузовић рекао је за РТС да ће чишћење језера, према првим проценама, трајати најмање три седмице.

Међутим, каже да су услови тешки, саобраћај је затворен према Боровој глави, сав материјал треба да се транспортује на регионалну депонију код Ужица.

"Користи се тешка механизација, комплетна опрема, људи су на терену, неће бити лако да се ради у хладним данима, да седите цео дан у чамцу, на багеру. Али наш задатак је да у што краћем року уклонимо отпад и да језеро поново буде зелено", рекао је Пузовић.

Подсећа да од 80-тих пластика постаје саставни наших домаћинстава.

"Ми се 30, 40 година суочавамо са тим проблемом. Остаје да заједно са владама Црне Горе и БиХ дефинишемо - да заједно поставимо мале мобилне бране на неким профилима, да задужимо комунална предузећа или друге локалне органе да управљају отпадом да се не нагомила оваква количина, коју је тешко уклонити", истакао је Пузовић.

"Предстоји едукација грађана да све што имамо у кућама, гаражама, фирмама одложимо на депонију а не да бацимно поред пута или реке", закључио је Пузовић.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво