Читај ми!

Министарка Поповић: Борба против криминала међу најважнијим задацима

Министарка правде Маја Поповић изјавила је да је нова Влада Србије као један од најважнијих задатака поставила борбу против организованог криминала, наводећи да је један од разлога за то чињеница да су одређене мафијашке групе покушале да се наметну као снага јача од државе.

"Тај покушај биће спречен, као што је то најавио председник Александар Вучић, кроз одлучујућу битку потив мафије и организованог криминала, а влада и министарство пружиће максималан допринос", рекла је Маја Поповић за Новости.

Она је навела да су од 1. марта до 30. јуна ове године у посебним одељењима за сузбијање корупције, при вишим судовима и вишим јавним тужилаштвима у Београду, Нишу, Новом Саду, Краљеву и Нишу, поднете кривичне пријаве против 24.013 особа, међу којима су и функционери локалних самоуправа, директори јавних предузећа, републички функционери.

Према њеним речима, судови су изрекли осуђујуће пресуде против њих 1.295.

"То је јасна порука да нема заштићених, ма којој странци припадали и коју год функцију вршили", поручила је Поповић.

На питање шта је са Законом о испитивању порекла имовине, Поповић је навела да је у питању још један антикоруптивни механизам који је државним органима на располагању у борби против корупције.

"О ефектима ћемо моћи да говоримо тек кад почне примена, у марту, а до тада се спроводе обуке судија Управног суда и запослених у Пореској управи и Министарству финансија, који ће спроводити поступак утврђивања порекла имовине", рекла је министарка Поповић.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво