Читај ми!

Хуманитарна изложба за Анику, Мињу и Оливера у галерији "Сингидунум"

Галерија "Сингидунум" прикључила се акцији прикупљања новца за лечење Анике, Миње и Оливера. Поставку ове хуманитарне изложбе чине дела Питера Хуга и Владимира Ковача.

Британски уметник Питер Хуго Мек Клур донирао је своје радове галерији "Сингидунум" приликом једне посете Србији. Писац, песник, архитекта и сликар даривао је седам својих слика рађених на картону уљаним бојама. Галерија "Сингидунум" је одлучила да њиховом продајом допринесе бржем оздрављењу малих хероја – Анике, Миње и Оливера.

"Желели смо да ове слике понудимо Београђанима да учествују у нашој акцији. Ми смо фиксну цену дали, без обзира што су његове слике, било ко кад изгугла његово име и презиме знаће ко је уметник и како се крећу цене његових слика. У ову акцију се укључио и наш уметник Владимир Ковач. Он је урадио једну врсту плаката, може се рећи сериграфија. Урадио је свега десет примерака, пратећи симболику броја десет на дресу Марадоне, покојног мага фудбала", каже Зорица Ђерманов, кустос.

У галерији смо затекли хуманост на делу. Госпођа Јелена Кузмин и њена породица имају дугу традицију у донаторству.

"Ту слику сам наменила да стоји у радном делу мог малог унука. И сматрам да треба доброту ширити и нашу децу учити томе", истиче Јелена Кузмин Ђерманов, донатор.

У години када УЛУПУДС и галерија "Сингидунум" обележавају четрдесет година постојања и овакве акције потврђују разлоге за њихову дуговечност.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво