Читај ми!

Момировић: Градња станице Београд центар готова за око три године

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић контролисао је радове на изградњи железничке станице Београд центар у Прокопу и најавио да ће бити потпуно завршена за око три године. Поручује да ће брза пруга на деоници Београд - Нови Сад бити завршена до краја 2021, како су страни партнери који изводе радове и обећали председнику Александру Вучићу, упозоривши их да више никада неће радити у Србији ако не буду испоштовали рок који су дали.

Томислав Момировић је након обиласка радова новинарима рекао да је оквирни рок за завршетак железничке станице око три године, а након тога ће се на њој развијати комерцијални садржаји путем јавно-приватног партнерства.

"Станица у Прокупу после више од 40 година пројектовања и грађења улази у завршну фазу", истакао је Момировић.

Каже да је успех у изградњи путева можда највидљивији резултат политике коју предводи председник Александар Вучић, а да ће у будућности бити највидљивији развој железничке инфраструктуре и железничког саобраћаја.

"Много се новца инвестира у железничку инфраструктуру, испред нас иде период који ће обележити рененсансу железничког саобраћаја. Врло брзо ћемо одавде до Новог Сада ићи возом за само 40 минута", нагласио је Момировић.

Каже да ће у августу бити завршена тренутна фаза радова чија је вредност око 11 милиона евра и да ће ускоро бити завршени преговори са Светском банком.

"Одмах затим улазимо у наредну фазу радова и онда ће приватни инвеститор путем јавно-приватног партнерства изградити железничку зграду за пријем путника, а добиће за узврат део који ће моћи да комерицијализује за своје потребе. Тако да буџет и грађани неће издвојити ни динар за тај део инвестиције", навео је Момировић.

"Ако се брза пруга Београд-Нови Сад не заврши до краја 2021 извођачи више неће радити"

Момировић je поручио да ће брза пруга на деоници Београд - Нови Сад бити завршена до краја 2021, како су страни партнери који изводе радове и обећали председнику Александру Вучићу, упозоривши их да више никада неће радити у Србији ако не буду испоштовали рок који су дали.

Ако то не буде испоштовано, нико од тих људи више неће ништа радити у Србији или ја више нећу бити министар, поручио је Момировић.

На питање новинара да прокоментарише то што је председник Вучић рекао да на тој деоници има проблема и да ће радови каснити, Момировић је казао:

"Председник је рекао да имамо доста проблема на деоници од Београда до Новог Сада и то је истина. Али, ми ћемо то и завршити до краја следеће године из два разлога".

Прво, ми смо то платили и очекујемо да то буде и квалитетно завршено, нагласио је Момировић.

Каже да су страни партнери који изводе радове обећали Вучићу да ћемо моћи да се возимо пругом за брзину од 200 километара на сат до краја 2021. године.

"Ми као влада нећемо дати да се преко обећања дата нашем највишем државном врху пралази тако лако. Макар у нашој земљи, али се не реализује оно што смо платили, нико од тих људи који раде у Србији више неће ништа радити или а нећу бити министар", поручио је Момировић.

Нећемо дозоволити да се неко игра са грађанима и представницима наше државе, нагласио је Момировић.

Део брзе пруге од Београда до Старе Пазове граде кинески извођачи, а део од Старе Пазове до Новог Сада руски партнери.

Предвиђено је да деоницу од Новог Сада до Суботице раде Кинези.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво