Читај ми!

Двадесет сати за креирање интелигентног агента, како изгледа студентско такмичење из вештачке интелигенције

Београдски огранак Удружења студентата технике Европе трећи пут организује Програмерско такмичење на пољу вештачке интелигенције. Пријаве за такмичење примају још сутра, а надметање је 11. и 12. децембра. Уз индекс, важно је да имате између 18 и 26 година.

Због пандемије, такмичење је ове године у онлајн формату. Почетак је заказан за 11. децембар.

 

"Сама израда задатака траје 20 сати. Сви тимови имају на располагању 20 сати да направе свог интелигентног агента који ће се борити са интелигентним агентима других тимова. Задатак задаје наш топик тим из организације БЕСТ-а", каже Ања Поповић ПР тима БЕСТ-а.

Намењено је студентима техничко-технолошких и природно математичких факултета у Србији.

Такмичаре очекују две фазе надметања. Прво је елиминационо, а четири најбоља тима боре се за прво место. Целокупно решење мора бити направљено током такмичења.

"Пошто је пројекат први пут онлајн, претходна издања су била уживо, наравно то је онако мало захтеван посао осмислити га, цео концепт из почетка. Било је интересовања, сад га има и више пошто је у онлајн окружењу, то је нама програмерима пријемчиво", истиче Милица Гаљак, логистички координатор АИБГ такмичења.

Ово је још један пројекат БЕСТ-а, међународне студентске организације која академцима техничко-технолошких и природно-математичких факултета од 1989. године пружа комплементарно образовање и подршку у започињању каријере.

Локална група БЕСТ Београд основана је 2003. године.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво