Читај ми!

На корак до циља, потребно још 300.000 евра за Аникину терапију

Остало је још мало времена да се на време прикупи новац за лечење двогодишње Анике како би отишла на лечење у иностранство. Аника болује од спиналне мишићне атрофије тип 1 и једина нада јој је да прими лек који кошта два милиона евра због чег је организована широка друштвена акција прикупљања новца.

Пошаљите СМС поруку са бројем 858 на 3030, и тако помозите у прикупљању новца за лек који треба да помогне двогодишњој Аники Манић.

Држава је најавила да ће Аника у Будимпешту на лечење отићи авионом Владе Србије, али и да од наредне године Србија уводи скрининг програм код новорођенчади за рано откривање ове тешке и ретке болести.

Према речима Аникине мајке Иванке Павловић Манић, циљ је веома близу.

"Према последњем извештају фондације 'Буди хуман' налазимо се на око 15 одсто од циља, што значи да је потребно прикупити још око 300.000 евра за Аникину терапију. Последњи пут када смо били у Дневнику послато је око 80.000 порука за 24 сата и уколико био се то поновило, скоро да бисмо завршили са прикупљањем средстава. Искористила бих ову прилику да се обратим грађанима који су били уз нас све ово време да пошаљу СМС како бисмо ускоро послали Анику на терапију", апеловала је је Аникина мајка.

Потребно је да се до 15. децембра прикупе средства јер је након тога потребно и време да се генска терапија наручи и допреми у болницу из Америке, а Аника треба да буде у Будимпешти у јануару када ће се обавити и неопходне анализе, а после пар недеља и примити терапија.

"Терапија се прима до одређене телесне границе, од 13,5 килограма, а Аника је врло близу ње.
Аника констатнтно има проблем са дисањем и гутањем. У том смислу је њено стање непромењено али је у добром стању да прими ту генску терапију што је у овом тренутку и најважније", рекла је Аникина мама.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво