Читај ми!

Због преврнутих вагона железнички саобраћај између Багрдана и Јагодине и даље у прекиду

Железнички саобраћај између Багрдана и Јагодине, на нишкој прузи, још увек је у прекиду, након што су синоћ из састава теретног воза исклизнуле вагон цистерне, када је уочено и цурење сумпорне киселине, саопштили су "Србија Карго" и "Инфраструктуре железнице Србије". Министар Томислав Момировић обишао је место незгоде и истакао да је најважније да није било људских жртава.

Заједничка железничка комисија "Србија Карга" и "Инфраструктуре железнице Србије", утврдила је да је дошло до превртања на бок четири вагон цистерне товарених сумпорном киселином, док су четири вагона цистерне исклизнуле са колосека, наведено је у саопштењу.

Ватрогасне јединице све време обезбеђују место акцидента, а железничке стручне службе су започеле санацију последица ванредног догађаја, како би обезбедиле нормализацију железничког саобраћаја.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је место где су исклизнули теретни вагони и истакао да је најважније да није било људских жртава и да се инцидент десио ван насељеног места.

"Инфраструктура Железница Србије и Србија карго ће у заједничкој комисији утврдити стање ствари и одговорност, али оно што је тренутно приоритет јесте да ослободимо пругу, да ослободимо десни колосек који је мање оштећен него леви како би транспорт могао несметано да се одвија, говоримо о коридору 10, то је међународна пруга, фреквентан коридор и јако је важно да покажаме озбиљност према економији, према путницима, према међународним партнерима да то можемо брзо да санирамо", истакао је Момировић.

Додаје да ова несреће уопште није мала без обзира што нема људских жртава.

"Јако пуно вагона је искочило из жина и санирање неће бити једноставно", наводи министар.

Вагон цистерне су власништво компаније "Еликсир Шабац" и током дана се очекује да и њихове стручне службе стигну на место исклизнућа.

Промењена организација саобраћаја 

До санације колосека, биће промењена организација путничког железничког саобраћаја на нишкој прузи.

Возови који из Београд Центра за Ниш полазе у 05.58, 13.16 и у 17.32 ће саобраћати до Лапова, а возови који из Ниша за Београд Центар полазе у 06.39, 12.30 и у 17.20 часова ће саобраћати до станице Јагодина.

За путнике ових возова биће организован аутобуски превоз на релацији Лапово-Јагодина-Лапово.

За остале локалне возове који саобраћају из правца Београда за Ниш и из Ниша за Београд, неће бити организован аутобуски превоз.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво