Читај ми!

Весић: Новинари добијају улице у Београду

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да ће Скупштина града Београда на седници која се одржава у понедељак, 30. новембра, донети одлуку да неки од највећих српских новинара добију улице, преноси Беоинфо.

"Прихватили смо предлог Удружења новинара Србије да Мирослав Миро Радојчић, Предраг Милојевић, Богдан Тирнанић и Алексанар Тијанић добију улице у нашем граду", рекао је Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи.

Указао је да је циљ да се пошаље поруку да је новинарство важан део друштва и да велики новинари заслужују трајно сећање.

"Поред тога, улицу ће добити Милутин Чолић, оснивач ФЕСТ-а, и Динко Туцаковић на предлог Југословенске кинотеке као и Драган Сакан, зачетник маркетинга у Србији и региону. На седници ће се наћи и мој предлог да Милан Вукос, потпредседник Скупштине града у време Бранка Пешића добија улицу", рекао је Весић.

Додао је да је Милан Вукос, као потпредседник града, учествовао у оснивању културних манифестација "БИТЕФ", "БЕМУС", "ФЕСТ" и "Радост Европе" који су данас симболи града Београда.

Активно се залагао за побољшање статуса уметника и стваралаца, те су у његово време многим књижевницима, глумцима и сликарима додељени станови и атељеи.

"Милан Вукос је свестрано био посвећен стваралаштву и култури, године током којих је обављао функцију директора Радио Телевизије Београд остале су упамћене као златно доба телевизије", рекао је Весић.

Весић је додао да ће Београд у понедељак добити и Бриселску улицу на предлог заменице потпредседника Скупштине града Београда Андрее Радуловић.

"Брисел деценијама има Београдску улицу, а чим прилике због епидемије коронавируса буду дозволиле потписаћемо Повељу о бртамиљењу две престонице", истакао је Весић, саопштио је Секретаријат за информисање.

Весић је додао да ће ускоро улице у Београду добити и Беч и Варшава јер су то градови који имају улице које носе име Београда и поштују нас као пријатеље.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво