Читај ми!

Стефановић: Нема већег поноса за војника него да служи 72. специјалној бригади

Министар одбране Небојша Стефановић обишао је са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем припаднике 72. бригаде за специјалне операције у касарни "Растко Немањић" у Панчеву.

Небојша Стефановић је приликом посете поручио да нема већег поноса и части за једног војника него да служи у тако елитној јединици.

"Пут развоја ове јединице показује да је увек била тамо где је било најтеже, али и увек тамо где је било потребно нашем народу и где је Србија то тражила од њих. Видим да су и данас остали посвећени том путу, остали спремни да бране своју земљу у сваком тренутку и наравно да својим знањем и вештинама буду на услузи свом народу", рекао је Стефановић.

Истакао је да је заједнички циљ помоћи у опремању јединице како би припадници 72. бригаде за специјалне операције имали најбоље услове за обуку, тренинг и увежбавање својих вештина.

"Част ми је што сам могао да проведем дан са њима и да се уверим у њихове способности, али наравно да из прве руке чујем шта је то што им је најпотребније и шта као министар одбране могу да помогнем у наредном периоду", нагласио је Стефанови.

Министру приказан део способности 72. бригаде

Током обиласка касарне, командант јединице бригадни генерал Мирослав Талијан представио је министру одбране задатке, циљеве и намену јединице и говорио о њеном историјату.

Министру Стефановићу приказан је део способности припадника 72. бригаде за специјалне операције, тактичко-технички збор војне опреме, обука у борењу, гађање у стрељани, затим дејство против терориста у урбаној и руралној средини, обука у верању, полигон за хладно оружје и вежба са бојним минско експлозивним средствима, као и савлађивање полигона диверзантских препрека.

На крају посете, министар Стефановић је обишао Спомен собу 72. бригаде за специјалне операције.

Нагласио је да се мора поштовати жртва 24 припадника јединице који су дали своје животе тада када је отаџбина то тражила од њих.

"Морамо увек да се сећамо тих хероја, али и да бринемо о њиховим породицама и да покажемо да Србија уме да поштује то што су дали најважније, највредније, своје животе за њу", рекао је министар Небојша Стефановић.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво