Читај ми!

Мобилни рендген апарат за болницу у Пасјану

Здравственом центру Гњилане-Шилово, са привременим седиштем у Пасјану уручен је рендген апарат а у склопу болнице пуштен је у рад нови рендген кабинет. Мобилни рендген апарат, обезбедио је Републички фонд за здравствено осигурање у сарадњи са Kанцеларијом за Kосово и Метохију.

Новим апаратом биће поред осталог, омогућено ковид болници, која ради у оквиру те установе, спровођење комплетне дијагностике код пацијената оболелих од коронавируса.

"То је портабилни мобилни апарат, рендген апарат најновије генерације. Превасходно је намењен, пошто је мобилни, за снимање лежећих пацијената, који су непокретни И који не могу да дођу до рендген кабинета. Значи индикације за његов рад постоје у педијатрији, интерној медици, хирургији па чак И гинеколијији. У овом тренутку задовољава све наше потребе за снимање плућа, зато што знате ковид је вирус који напада превасходно респираторне органе па И све друге, али плућа на првом месту", рекао је Зоран Перић, директор Здравственог центра у Пасјану.

Навео је да је у ковид одељењу при болници у Пасјану свакодневно пет до десет пацијената на кисеонику.

Последњих дана из српских средина у Kосовском поморављу тестирано је 30 особа међу којима је петоро позитивно на ковид 19.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво