Читај ми!

По 10.000 динара и за запослене у систему социјалне заштите

Запослени у установама социјалне заштите, који су у систему ковида, њих 5.372, добиће једнократну новчану надокнаду у износу од по 10.000 динара, изјавила је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић.

Дарија Кисић је за Танјуг истакла да је министарство иницирало предлог, а да је Влада Србије данас усвојила такав закључак.

Подсетила је да запослени у установама социјалне заштите више од осам месеци улажу максималне напоре да спрече да вирус уђе међу кориснике установа, али и да на време открију инфекцију и спрече даље ширење уколико до тога дође.

Корисници тих установа су, како каже, у највећем ризику за настанак различитих компликација уколико до инфекције дође.

"Управо као подршка свим запосленима у установама социјалне заштите, министарство је иницирало предлог да се свим запосленима у овим установама исплати једнократна новчана надокнада у износу од 10.000 динара, а на седници Владе Србије је усвојен закључак за такву врсту материјалне накнаде", рекла је Кисићева.

Како је објаснила, реч је о запосленима у установама социјалне заштите, који су финансирани из буџета Србије и који раде у систему ковида.

"На овај начин смо желели да им упутимо подршку и да им се захвалимо на труду који улажу и који ће улагати у наредном временском периоду", подвукла је Кисићева.

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да ће сутра бити уплаћено по 10.000 динара на име једнократне новчане подршке запосленима у здравству.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво