Читај ми!

Хуманост још једном победила: Прикупљен новац за нову протезу Марије Матић

Недавно је прикупљен новац за лечење мале Лане Јовановић, а раније ове године и за Софију Маркуљевић. Хуманост грађана ту се није завршила – прикупљен је и новац за нову протезу за Марију Матић, која је остала без ноге са 16 година.

Maрија је са 16 година оболела од остеосаркома, малигног тумора костију. У фебруару 2013. јој је ампутирана нога изнад колена. Данас, са 24 године, носи механичку протезу, која застарела за данашње време.

Пре неколико дана објавили смо причу о Марији Матић и акцији коју је покренуо бивши фудбалер Милош Вуковић како би се прикупио новац за нову, модерну протезу која би Марији олакшала живот.

Сада стижу и лепе вести – донацијама грађана прикупљено је 12.750 евра, колико је било потребно за куповину протезе.

Вест је на Инстаграму објавио Милош Вуковић, уз поруке захвалности свим грађанима који су учествовали у хуманитарној акцији.

"Надам се да ће ова акција пробудити особе са инвалидитетом да се боре за своја права, и да ће у тој борби добити адекватну подршку медија, јер то је једини начин да се њихов глас чује довољно јако да пробуди свест код већине људи, и донесе промене", написао је Милош.

Социјални програм је, каже, нешто на чему свака држава треба да се заснива, и сваки човек треба да има могућности да води нормалан живот без обзира на инвалидитет.

"Маријин случај је само један у низу, много је младих људи у нашој земљи који се налазе у ситуацији да су везани за инвалидска колица, или кревет јер немају адекватне протезе.
Потрудићу се и у будућности да заједничким снагама помогнемо што већем броју људи, али уколико не дође до озбиљније промене у здравственом систему државе, особе са инвалидитетом, нажалост, немају будућност", поручио је Милош Вуковић.

Позвао је грађане да буду сложни, хумани, поштени како би вратили веру у људе и боље сутра.

И Милош, али и сви грађани који су учествовали у овој акцији, вратили су веру у то да хуманост, слога и жеља да се помогне другом могу променити нечији живот.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво