Читај ми!

Весић о сузавцу у аутобусу: Узети су снимци са камера, надам се да ће починилац бити ухваћен

Заменик градоначелника Београда Горан Весић каже за РТС да је јуче у аутобус на линији 95 убачен сузавац и да се нада да ће починилац бити пронађен, као и да ће добити заслужену казну.

"У нашим аутобусима постоје камере, снимци су узети и надам се да ће тај криминалалац бити ухваћен. Можда је за њега то била шала, али он је угрозио животе свих путника, јер је возач могао да изгуби контролу над аутобусом, а то је покушај убиства", рекао је Горан Весић.

"Возач је херој јер је успео да у таквим условима аутобус довезе до Омладинског стадиона где је и направљен увиђај. Надам се да ће починилац бити пронађен и да ће добити заслужену казну", поручио је заменик градоначелника.

Када је реч о отварању тржног центра "Галерија", Весић каже да са својих 300.000 квадратних метара тај тржни центар представља највећи објекат тог типа на Балкану и да је само део онога што је урађено у "Београду на води".

Навео је да то није само шопинг мол, већ на том простору ниче и Кула "Београд", највиша на Балкану, која ће бити завршена на јесен идуће године и тако ће Београд наставити традицију највиших зграда, од палате "Албанија", преко "Београђанке" до куле "Београд".

Подсетио је да на градилишту Београда на води тренутно ради 2.800 радника, да је до данас продато 768 станова, а да се граде још 2.484 стана.

"Поред изградње станова треба поменути и Сава променаду коју је уредио инвеститор 'Београда на води'. Град је уредио простор од Бетон хале до Бранковог моста, а нови изглед добили су и Херцеговачка улица, Савски трг, Булевар Вудро Вилсона и централни парк. Тај део града постаје простор за све Београђане и показује колико се наш град убрзано мења и гради", навео је Весић.

Весић је најавио и наставак зонирања на Новом Београду, подсетивши да је тај посао обављен у блоковима 21 и 22.

"Пре него што наставимо морамо електронски унети све површине, тај посао је већ у току и биће више паркинг места. Зоне штите грађане који живе у њима, оне значе увођење реда баш као што је и 'око соколово' то учинило у центру града", закључио је Весић.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво