Читај ми!

Председница Владе прелази у вилу у којој је живела Јованка Броз

Премијерка Ана Брнабић може да почне да користи вилу у Београду у којој је живела удовица Јосипа Броза Тита, Јованка Броз, речено је Танјугу у Влади Србије.

То право регулисано је уредбом Владе по којој је вила у Улици кнеза Александра Карађорђевића уврштена је међу објекте за репрезентативне потребе, а заменица генералног секретара Владе Тамара Стојчевић каже да право на резиденцију по закону имају само председници Републике и Владе Србије.

Стојчевићeва и очекује да ће председица Владе што пре прећи у вилу у Булевару кнеза Александра Карађорђевића, јер то, како је додала између осталог, олакшава бригу о њеној безбедности.

Подсећа да ће управо због тих мера безбедности комшијама из краја у коме сада живи бити једноставније када она са породицом пређе на нову локацију.

Према речима Стојчевићеве, у јавности често долази до забуне да много више људи има право на резиденцију јер се то право поистовећује са чињеницом да одређени људи бораве у неким објектима, али ту је реч о статусу заштићених личности.

"То је нешто сасвим друго, и у тој групи могу бити министри одбране, полиције. То су штићене личности високог ризика и места где они бораве нису резиденције", рекла је Стојчевићева.

У тој вили која је била под заштитом државе, до смрти је живела Јованка Броз, удовица доживотног председника СФРЈ.

У здању у које није улагано, које је и прокишањвало, провела је три деценије - након исељења из заједничког дома у Ужичкој улици.

Вила "Бор" реновирана је недавно у потпуности, после скоро шест деценија и спремна је за нове станаре, а одлука да је ова вила уврштена у објекте за репрезентативне потребе објављена је у "Службеном гласнику".

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво