Читај ми!

Настављено рушење нелегалног објекта на Панчићевом врху

Инвеститорка бесправно изграђеног објекта на Панчићевом врху Снежана Митковић наставила је радове на рушењу тог објекта, које је прекинуто у августу због заразе коронавирусом и самоизолације инвеститорке, а о томе је обавештена Републичка грађевинска инспекција.

Објекат још није срушен у потпуности, саопштено је из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а како се наводи до сада су уклоњени кров, инсталације, опрема, столарија са првог спрата.

За бесправно изграђени објекат на Панчићевом врху инвеститорке Снежане Митковић, републичка грађевинска инспекција Министарства грађевинарства спровела је комплетан управни поступак и донела решења о рушењу.

Како се наводи у саопштењу, с обзиром на то да трошкови уклањања објекта на крају увек падају на извршеника, извршеник је одлучио да сам о свом трошку поступи по решењу инспектора.

У случају да извршеник сам не изведе радове на уклањању, како је наложено решењем републичког грађевинског инспектора, надлежна инспекција Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре спровешће извршење принудним путем, ангажовањем привредног друштва, односно другог правног лица, а трошкови рушења биће наплаћени од извршеника.

Тај објекат, иначе, је уврштен у Програм уклањања објеката, а трошкови уклањања објеката извршеника су процењени на 26,3 милиона динара без ПДВ-а.

За бесправну градњу, наставак бесправне градње, фалсификовање - лажне пријаве за легализацију објекта, против инвеститорке Снежане Митковић инспекција Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре поднела је више кривичних пријава.

Kривичне пријаве поднете су и против НН лица из општинске управе Брус и председника општине, са оптужбом да је наредио НН лицу да изврши фалсификовање службене исправе, као и против директора ЈП „Скијалишта" зато што је дозволио прикључење објекта који је изграђен без грађевинске дозволе на електроенергетску мрежу и техничку воду ЈП "Скијалишта Србије".

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво