Читај ми!

Београд и Бањалука потписали Повељу о братимљењу

У Старом двору jе потписана Повеља о братимљењу Београда и Бањалуке с циљем наставка активности на даљем унапређењу и продубљивању традиционално добрих веза и пријатељских односа, на добробит грађана оба града.

Градоначелници Београда и Бањалуке, Зоран Радојичић и Игор Радојичић потписали су у Старом двору Повељу о братимљењу два града.

"На опште задовољство и у општем интересу и једне и друге стране, а на иницијативу Града Београда, потписујемо повељу о братимљењу", рекао је Зоран Радојичић.

Истакао је да су везе између Београда и Бањалуке многоструке, дубоке и традиционалне у свим сегментима, али да су пре свега, личне везе између та два града, веома развијене.

"Важно је да за наше грађане, и једног и другог града, ова сарадња директно утиче на њихов свакодневни квалитет живота и верујем да ће кроз наредне пројекте свако од њих то и осетити", рекао је градоначелник Београда.

Игор Радојичић је изразио задовољство због потписивања повеље и додао да побратимство у нашем народу има посебан значај.

"Побратим се посебно пази, чува, побратимство се истиче генерацијама", истакао је градоначелник Бањалуке.

"Наш однос у 21. веку, са циљем да будемо економски јаки и стабилни, да имамо што више запослених и квалитетних младих људи, треба да буде и однос у којем ћемо подстицати заједничко улагање и инвестиције, да сви који су у Београду и Србији развијали посао погледају и на Бањалуку и Републику Српску и виде могућност развоја свог посла тамо и запошљавања нашег народа", рекао је градоначелник Бањалуке.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво