Читај ми!

Прихватилиште за старе у Врању спремно дочекује зиму

Уочи зимске сезоне, повећава се број корисника Прихватилишта за стара лица у Врању. И за старе и нове кориснике обавезно је поштовање мера заштите од коронавируса.

Од марта месеца Прихватилште је у посебном режиму. Нема посета ни излазака, дозвољене су краће шетње у дворишту Центра.

За Стану Ђорђевић, Прихватилиште је постало други дом. Каже да нема где да живи и да је доведена у Центар где има све услове.

"Корисници Прихватилишта су углавном особе које се нађу у стању социјалне потребе, који немају ближих сродника или о којима нема ко да се брине", објашњава Ивана Тасић, директорка Центра за развој локалних услуга социјалне заштите.

Долазе и они из планинских предела, удаљених села, да презиме у топлим просторијама, уз редовне оброке, медицинску негу. За нове кориснике, поред докумената, потребан је и негативан пи-си-ар тест.

Снежана Тасић, руководилац Прихватилишта истиче да нове кориснике смештају у изолациону собу где буду десетак дана. Односе им храну, лекове, све оно што им је потребно, а после десетак дана функционишу као остали корисници.

"Капацитети Прихватилишта су 35 корисника, али наравно да можемо и примити више ако временски услови буду захтевали од нас", истиче директорка Центра за развој локалних услуга социјалне заштите у Врању.

Спремно дочекују и ову зимску сезону, уз примену превентивних мера. Радионице, разговори, друштвене игре, организују се уз поштовање социјалне дистанце.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво