Читај ми!

Георгина и њени синови имају разлога за осмехе, уз помоћ хуманих људи зиму дочекују у новој соби

Самохрана мајка Георгина Тешановић из Јелава код Лознице, која је са своја три сина живела у веома тешким условима, има разлога за осмех. Уз помоћ хуманих људи, хладне дане и будућност чекају без стрепње да ли ће имати за основне животне потребе.

До пре месец дана Никола, Михаило и Матеја јели су и спавали у просторији пуној влаге, док је њихова мама бринула како ће набавити дрва за зиму.

Данас их у новој соби пећ на дрва увелико греје, а хладне дане и будућност чекају без стрепње да ли ће сутра имати за основне животне потребе.

"Ову зиму ћемо дочекати у новој соби, у много већем простору, са новом пећи, са огревом за зиму у много бољим условима него што смо то имали у претходној соби", каже Георгина. 

Додаје да се бебе сада добро сналазе, шетају, весели су и да им је требао већи простор, јер се то види по њиховом понашању и расположењу.

Помоћ је стигла од комшија, познаника, али и људи из свих крајева наше земље. Поред огрева и беле технике, добили су и нову одећу и обућу, али и новац од којег су за боравак оспособили још једну просторију. 

Док су дечаци још мали да се поклонима радују, Георгина захвалност и срећу не може да сакрије.

"Доста људи се одазвало, заиста у великом броју, тако да хвала свима, хвала од срца, јер сама не бих могла да адаптирам ову собу. Сада бебе имају већи простор за себе и то ми је јако драго, у топлој и чистој су соби", поручује самохрана мајка.

Дечаци и Георгина и даље живе у кући где им је останак неизвестан због нерешених имовинскоправних односа. Надлежни из градске управе у Лозници обећали су да ће покушати да нађу законско решење како би им помогли и у проналажењу новог дома.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво