Заштитник грађана тражи одговоре због наводне отмице детета из Зајечара

Заштитник грађана Зоран Пашалић затражио је контролу Министарства за рад и зајечарског Центра за социјални рад због наводних пропуста у заштити детета из околине Зајечара. Како се прецизира, он је тај захтев надлежним институцијама упутио након информација са друштвених мрежа о наводним пропустима у заштити најбољег интереса детета из околине Зајечара ради утврђивања свих релевантних околности.

Зоран Пашалић од зајечарског центра тражи да га у року од 15 дана обавесте да ли се и од када породица детета налази на евиденцији Центра, које су мере подузели у области породично-правне заштите, где је дете тренутно, ко брине о заштити његових права и интереса и по ком правном основу.

Од надлежног министарства тражи да му достави извештај о надзору који је покренуло јуче над стручним радом ЦСР у Зајечару и сву пратећу документацију, као и да га обавести да ли је предузимало било какве активности ради заштите детета.

Министар Зоран Ђорђевић претходно је наложио да се изврши хитан надзор над стручним радом Центра за социјални рад у организовању помоћи и подршке малолетној Н. С. и њеној породици.

На друштвеним мрежама, а и у медијима, појавиле су се вести о наводној отмици и продаји малолетне Н. С. из Зајечара.

Поред осталог, на друштваним мрежама се могло сазнати да девојчица има пет година и из ког места је. Да отац има неурачинљиву жену, а да му је дете одузето правоснажно. Из Центра је упућено у хранитељску породицу. Отац је решио, кажу мештани, да узбуњује јавност испред Центра да му је дете отето и да ће бити продато. 

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво