Преговори о захтеву за смањење школарине - и даље без конкретног договора

У Ректорату Универзитета у Београду одржан је састанак ректорке Иванке Поповић и представника студената основних студија окупљених у "Крени-Промени" који траже смањење школарине за 30 одсто.

У разговору је констатована сагласност о потреби за препознавањем отежаног материјалног положаја једног дела студентске популације и најављено је даље консултовање о могућим мерама за превазилажење тих проблема, саопштено је из Ректората.

Представници "Крени-Промени" најавили су да ће наставити да захтевају смањење школарина у износу од 30 одсто, а ректорка је подвукла да Универзитет, уз пуно разумевање студентских потреба, води рачуна и о одрживости финансирања факултета и Универзитета.

И поред састанка студенти остају при протесту који је најављен за четвртак 24. септембар испред Платоа.

Студенти окупљени у "Крени-Покрени"  тражиће састанак са министром просветом уз присуство ректорке дубоко верујући да одрживост факултета подразумева и одрживост студената.

Истовремено ће експертски тим Удружења за заштиту уставности и законитости тражити званичне податке реалних трошкова одређених факултета, како би се испитао став о угрожености факултета, али и јасно видело на шта се троше буџетски новац и новац студената и њихових родитеља, саопштили су студенти окупљени у "Крени-Покрени".

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво