Ћуприја добија мурал са ликом Драгослава Михаиловића

На конкурсу Установе културе Ћуприје за израду мурала књижевника и академика Драгослава Михаиловића, рођеног у овом граду, победио је рад уметнице Марије Радосављевић-Комарац. Њено идејно решење са елементима ликовне интерпретације мотива романа "Кад су цветале тикве" биће мурал на згради у близини Моравског парка у Ћуприји.

Предлог Марије Радосављевић-Комарац, "осим личне импресије књижевног стваралаштва писца, издваја се и демонстрацијом сликарске вештине што је у складу са техничким пропозицијама конкурса", стоји у образложењу жирија у коме су били дизајнер ентеријара Александар Вујановић и ликовни уметници Милош Ђорђевић и Новак Новаковић.

Жири је, "посебно узео у обзир предлоге који мурал третирају као амбијенталну целину у складу са архитектонским и урбанистичким карактеристикама локације".

Ауторка изабраног решења ће по реализацији мурала бити награђена новчаном наградом од 250.000 динара, а за мурал величине 36 метара квадратних биће јој обезбеђен материјал и прибор за рад.

Мурал академику Драгославу Михаиловићу, који ове године слави 90. рођендан, биће откривен 13. октобра на Дан општине Ћуприје.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво