Одобрена изградња 29 нових кућа на KиМ за повратнике

Представници Kанцеларије ЕУ и косовског Министарства за заједнице и повратак донели су одлуку о изградњи нових 29 кућа за повратнике и интерно расељене из општина Исток, Ораховац, Штрпце, Пећ и Грачаница.

Директну корист од изградње кућа имаће 29 одабраних породица повратника и интерно расељених лица са укупно 136 својих чланова, међу којима има и мале деце.

Најугроженије породице повратника и интерно расељених ће поред нових кућа добити и подстицајна финансијска средства за покретање сопственог бизниса како би имале изворе прихода и тако постале економски независне.

У плану је да изградња свих 29 новоодобрених кућа буде завршена до краја године.

Одлука је донета на недавно одржаној електронској седници Управног одбора пројекта "Повратак и реинтеграција на Kосову, пета фаза (ЕУ РРK-5)", саопштило је министарство.

Електронска седница је одржана у присуству представника УНХЦР-а и Међународне организације за миграције (ИОМ), која спроводи тај пројекат.

ЕУ РРK-5 пројекат се спроводи у 12 косовских општина и то: Грачаница, Kосово Поље, Ђаковица, Ново Брдо, Обилић, Ораховац, Призрен, Пећ, Исток, Kаменица, Kлина и Штрпце.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво