Трособни станови у Трговишту за боље услове живота две седмочлане породице

У општини Трговиште око 400 породица прима неку врсту социјалне помоћи. Две седмочлане породице које су живеле у лошим условима, добиле су трособне станове на коришћење. Станове су обезбедиле локална самоуправа и републичка Дирекција за имовину.

Стаменковићи су подстанари скоро 18 година, а у кући без купатила бораве шест месеци. Седмочлана породица живи од инвалидске пензије и социјалне помоћи, укупно око 16.000 динара месечно.

"Највећи проблем је купатило што нема, немамо канализацију, што је велики проблем исто. Све је проблем, и здравствено нисам добар, деца као деца, једни су велики други мали, треба да се ишколују", жали се Саша Стаменковић из Трговишта.

И супружници Трајковић из Доње Трнице код Трговишта имају петоро деце. Из четрдеседак квадрата и три просторије, преселиће се у стан од 76 квадратних метара.

Чувају козе, и наставиће да се баве сточарством.

"Четири километра смо удаљени одавде, хвала Богу мора да се одржава село и ово, зарад деце. Није због другога, а поносан сам што сам добио и срећан сам што сам добио стан", радује се Златан Трајковић, из Доње Трнице код Трговишта.

"Ја се осећам пресрећно. Има и кухиња и купатило, све што је потребно за жену и породицу", прича Ана Јонев.

Општина и Република потписале су уговор о коришћењу пет станова у троспратници која је изграђена пре 13 година у Трговишту.

"Након расписаног јавног позива, утврђеног чињеничног стања, скупштина општине донела је одлуку о додели два стана", рекао је Ненад Крстић, народни посланик из Трговишта.

Миљана Златковић, председница Општине Трговиште истиче да је реч о социјалној категорији породица, и да кроз разне мере помажу сиромашнима.

"Кроз популациону политику, затим имамо кориснике Центра за социјални рад, наша Народна кухиња ради са 250 корисника", истакла је Златковићева.

У општини Трговиште око 400 породица добија социјалну помоћ, локална самоуправа помаже вишечланим породицама једнократно, али и дугорочно.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво