Први електрични аутомобили стигли у Поштину флоту

Пет малих доставних возила на електрични погон од данас постају саставни део поштанске флоте. Њима ће се обављати достава поштанских пошиљака у најужим градским језгрима Београда, Ниша и Новог Сада.

Због својих димензија ова возила посебно погодују вожњи и заустављању у ужим градским зонама, уским улицама и малим просторима за паркирање.

Возила ће бити коришћена за специјализовану доставу пост-експрес пошиљака, пакета, ЕМС пошиљака, кеш-експреса, телеграма и упутница, наводи се у саопштењу Поште Србије.

"Ово је само једна у низу иновативних активности којима обележавамо 180. годишњицу Поште Србије и поносни смо што међу првима уводимо еколошка решења и стандарде", истакла је Мира Петровић, в. д. директора Поште Србије.

Према њеним речима, осавремењавањем и развојем поштанске мреже и увођењем нових типова технолошких возила, највећа и најраспрострањенија национална дистрибутивна мрежа, јача и у "зеленим" решењима. 

"Истовремено, подиже се доступност и квалитет поштанског сервиса у ужим градским зонама. Не заборављамо ни рурална подручја за чије неприступачне терене очекујемо испоруку првих поштанских квадова крајем следећег месеца", нагласила је Петровићева.

Набавком првих пет "електромобила", Пошта Србије наставља са иновацијама свих фаза технолошког процеса и инфраструктуре, а започиње и ширу друштвену кампању за смањење емисије штетних гасова, наводи се у саопштењу.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво