Вулин: Сачували смо Србију од мигрантске кризе

Србија показује да је најуспешнија када је у питању решавање последица мигрантске кризе, од 2015. године до данас, оценио је министар одбране и председник Радне групе за мешовите миграције Александар Вулин.

"Захваљујући људима у Kомесаријату, волонтерима, припадницима читавог система, Војсци Србије, Министарству унутрашњих послова, председнику Александру Вучићу и свима онима који су дали огроман допинос да мигрантска криза остави најмање могуће последице у Србији, ми данас можемо слободно да кажемо да смо најуспешнија земља када је у питању борба са последицама мигрантске кризе", истакаo је Александар Вулин.

Он је у Прихватном центру у Обреновцу, обишао радове на реновирању објекта које финансира Европска унија.

Нагласио је да од 2015. године када је било најтеже и када је мигрантска криза била на свом врхунцу, па ево до данас, Србија показује да је најуспешнија када је у питању решавање последица мигрантске кризе.  

Вулин је истакао да се данас у колективним центрима у нашој земљи налази 4.200 миграната и да ниједан мигрант није инфициран вирусом.

Додао је да су прихватни центри за мигранте, током највеће ковид кризе, па до данас, једини облик колективног становања у читавој Европи где није било ниједног зараженог корисника и случаја зараженог ковидом 19.

Нагласио је да је Србија показала и показује колико је успешна, организована и хумана, али и колико води рачуна да свакодневни начин живота не буде ни на који начин поремећен.

"Ево сведоци смо да успевамо да се носимо са последицама мигрантске кризе и све оне глупе и злонамерне лажи о 400 хиљада миграната који ће се населити у Србији, о градовима који се праве, о некаквим силним повратницима из западне Европе су глупа, бесмислена и злонамерна лаж.

Али лаж која хоће да повреди и грађане Србије и све ове дивне људе из Комесаријата који сваки дан раде и жртвују се да би живот у Србији могао да несметано тече и да наш квалитет живота не би био угрожен ни на који начин, без обзира на прилив миграната", нагласио је министар. 

У обиласку Прихватног центра у Обреновцу био је и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић са сарадницима.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво