Саопштење УО РТС поводом написа у вези са избором генералног директора РТС-а

Поводом све учесталијих написа у таблоидима, на порталима и друштвеним мрежама ("Курир", "Директно", "Данас") у вези са поступком избора генералног директора РТС-а у којима се износе различите неосноване и неистините квалификације, Управни одбор РТС-а саопштава:

Потпуно смо свесни чињенице да избор генералног директора РТС-а представља за јавност интересантну и значајну тему. Из тог разлога нас не изненађују покушаји различитих политичких и пословних центара моћи и њихових експонената да, преко јавности, изврше притисак на УО РТС.

На жалост, то неретко чине изношењем нетачних, увредљивих и злонамерних квалификација користећи појединце и медије над којима имају контролу.

То није нова пракса ни у свету, а ни код нас и скоро да је постала део изборног фолклора.

Из тог разлога УО неће одговарати, демантовати, нити улазити у појединачне дебате са таквим лицима и медијима.

На овај начин, међутим, желимо да истакнемо да ћемо изборни поступак обавити онако како то јавност од нас очекује – у складу са законом и на транспарентан начин.

Сва заинтересована лица могу имати увид у ток и исход процеса на начин предвиђен законом. С друге стране, ми, такође, очекујемо да се појединци и медији према нама односе у складу са законским начелима.

УО РТС

председник,

проф. др Владимир Вулетић

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво