Осуђеници из Забеле донирали новац за лечење болесне деце

У Казнено-поправном заводу у Пожаревцу 174 осуђеника донирало је 122.000 динара за лечење болесне деце у Србији, одричући се дела новца који им је уплаћен на име једнократне помоћи државе од 100 евра за ублажавање последица епидемије коронавируса.

Осуђеници у овом заводу су сами дошли на идеју да донирају средства за оболелу децу којој је неопходна финансијска помоћ за излечење, наводи се у саопштењу Министарства правде.

"Подсећамо и да су осуђеници у КПЗ у Нишу 2018. године, заједно са запосленима, донирали новац за куповину покретног инкубатора за бебе који има пресудан значај за живот тек рођене деце, пише у саопштењу.

На почетку епидемије коронавируса око 4.700 осуђеника у највећим заводима у земљи (Сремској Митровици, Нишу, Забели, Панчеву и Новом Саду) одрекло се једног сувог оброка у корист најсиромашнијих грађана, што је такође била акција коју су осуђена лица сама иницирала.

Такође, осуђеници у заводима у Сремској Митровици, Нишу, Забели и осуђенице у женском затвору у Пожаревцу одмах на почетку епидемије почели су да шију дневно и до 6.000 заштитних маски за лице за запослене и лица лишена слободе у свим заводима како би се спречило ширење вируса и та производња и даље траје, подсећају из Министарства правде.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво