"Грифони" и "Соколови" на најзахтевнијој обуци

Припадници 72. бригаде за специјалне операције изводе обуку у верању у рејону Таре. Реч је о најзахтевнијем делу обуке током којег припадници батаљона за специјалне операције "Грифони" и батаљона за специјалне операције "Соколови" изводе завршни сегмент – обуку у слободном верању верачких група.

Министар одбране Александар Вулин, који их је посетио, истакао је да сви припадници 72. бригаде за специјалне операције пролазе веома захтевну и веома сложену обуку.

"Данас се обучавају у верању, користе опрему која је недавно набављена и која је у самом светском врху. Сви наши припадници специјалних бригада морају да буду опремљени баш као и њихове колеге у најразвијенијим војскама. Ниједан део наше земље и ниједна способност наше војске не може да буде без пажње, без заштите и не може да буде без унапређења", нагласио је Вулин.

Према његовим речима, припадници 72. бригаде за специјалне операције су посебни људи, саопштило је Министарство одбране.

"То су људи који су у стању да савладавају најтеже препреке, који су увек на располагању својој земљи, који су увек ту за све грађане наше земље. Онолико колико улажемо у војску, толико можемо да кажемо да имамо слободну и сигурну Србију", поручио је Вулин.

Говорећи о обуци, главни подофицир у 72. бригади за специјалне операције заставник Милисав Милосављевић истакао је да данас део припадника те јединице реализује обуку у верању са тежиштем на савлађивању простора и препрека непроходног терена, на тему – слободно верање верачке групе.

"Наша јединиица извршава специјалне задатке и ово је један од сегмената специфичне обуке када је реч о верању. Са припадницима јединице, током 12 дана, реализовали смо комплетне садржаје обуке у верању и данас је завршни део ове обуке где ћемо да савладамо простор у трајању од шест до осам сати верањем, односно спуштањем у тешко проходном земљишту", објаснио је заставник Милосављевић.

Обиласку обуке присуствовао је и командант 72. бригаде за специјалне операције бригадни генерал Мирослав Талијан.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво