Падобрански скок са висине од 4.000 метара

Министар одбране Александар Вулин обишао је припаднике 63. падобранске бригаде на војном аеродрому "Наредник-пилот Михајло Петровић" у Нишу који су у оквиру обуке извели скок са висине од 4.000 метара.

Припадници 63. падобранске бригаде у склопу својих редовних активности и обуке данас су извели један од најзахтевнијих скокова, рекоа је Александар Вулин.

"Успешно су се приземљили у задату падобранску просторију и показали да су са успехом завршили овај сегмент падобранске обуке. Сви припадници 63. падобранске бригаде непрекидно се обучавају, то им је омогућено јер имају довољно летелица које могу да користе, имају најсавременију опрему, најсавременије и најмодерније падобране који постоје на тржишту. Они се свакодневно обучавају и увек су спремни да испуне сваки задатак", нагласио је Вулин. 

Њему је, како се наводи, у знак захвалности за све што је урађено за припаднике 63. падобранске бригаде и ту јединицу командант бригаде пуковник Ненад Зонић, у име свих припадника, поклонио црвену беретку падобранаца.

Мајор Марио Брадић из 63. падобранске бригаде објаснио је сегменте данашње обуке.

"Изведене су обука за специјалност састављач падобрана за део мартовске генерације војника на служењу војног рока, затим заједничка падобранска обука и основна падобранска обука дела професионалних припадника бригаде, војника мартовске класе и припадника Батаљона војне полиције за специјалне намене "Кобре", а присуствовали смо и извођењу падобранских скокова полазника више падобранске обуке, навео је Брадић.

Скочили су са висине од 4.000 метара и успешно се приземљили.

Такође је напоменуо и да је данас изведено 90 скокова, да је прелет био 17 километара и да су сви показали завидан ниво стечених знања и вештина.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво