Полицајац ком су обе ноге поломљене прича како се то десило

Током синоћњег протеста најтеже је прошао полицајац Небојша Апостоловић, коме су обе ноге поломљене и коме тек престоје две, можда и три операције. Задобио је тешку телесну повреду леве потколенице и прелом десног скочног зглоба и десне пете.

Повређени полицајац присећа се слика насиља које је полиција трпела јер су их, каже, демонстранти све време гађали каменицама, бакљама и другим предметима.

"У једном тренутку креће засипање неким каменицама, флашама, лименкама које нису могле да се нађу ту, што значи да су очигледно донесени са намером да би се напала полиција. Ми смо буквало били сатерани иза степеништа склонили смо се иза великог стуба и чекали смо прилику да престану да гађају да би могли да уђемо у Дом Народне скупштине", каже Апостоловић.

У том тренутку је, прича, случајно окренуо главу према маси и видео огроман камен који лети према њему.

"Рефлексно сам одреаговао да склоним главу од камена. Оклизнуо сам се за зида и буквално са четири, пет метара пао доле иза тог степеништа. Рекао сам да не могу да се померим, да померим ноге, ако овде останем, ту ће ме убити", присећа се слика насиља полицајац Небојша Апостоловић.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво