Ивањичани шест дана без воде, Војска притекла у помоћ

Штете од поплава се санирају, а многи проблеми још нису решени. У Ивањици од прошлог уторка више од 30.000 грађана нема воду. Поплава је нанела огромну штету на водозахвату и магистралном цевоводу. Због величине квара, Ивањичани ће још неко време водом морати да се снабдевају из цистерни. У поправци цевовода учествује и Војска Србије.

Због великих оштећења на водозахвату и на магистралном цевоводу у Ивањици још није решен проблем водоснабевања, па се грађани већ шест дана водом за пиће и техничком водом снабдевају из цистерни.

Набујала Моравица направила је велику штету, а поплава је био дуж целог водотока. 

Директор ЈКП "Ивањица" Владимир Бојановић објашњава да водовод 70 одсто сирове воде за прераду добија из Моравице.

"Наше постројење и комплетан магистрални цевовод се налазе баш у том делу где је била највећа штета", објашњава Бојановић.

Екипе су на терену, раде даноноћно и покушавају да санирају проблем, а успут су наишли на још неке кварове.

Због високог водостаја и нагомиланог муља, радници данима нису могли ни да пронађу где се налази квар. Тек у петак, када је вода почека да опада, могли су заиста да почну да раде.

"Очистили смо водозахват да би вода могла мало брже да иде ка цевоводу. У овом моменту смо стигли до насеља Међуречје и настављамо даље где је можда најтежи део, али сматрам да ћемо то брзо превазићи", каже Бојановић.

Радницима ЈКП "Ивањица" помаже и Војска Србије, а помоћ је стигла и од приватника и од оближњих општина – Горњи Милановац, Нова Варош, Чајетина и Ужице.

Црвени крст је Ивањици уступио 15 резервоара за воду тако да их је на територији града укупно 24.

У постројења за прераду вода из Моравице пристиже из два правца. Бојановић напомиње да је управо је квар на правцу из којег стиже већи део воде неприступачан и радници градског комуналног предузећа не могу сами да га санирају.

Због тога ће им у поправци тог крака помоћи Војска Србије.

Директор ЈКП "Ивањица" суграђане моли за стрпљење и понавља да радници даноноћно раде како би Ивањичани што пре добили воду.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво