Ванредна ситуација у 15 општина, Војска на терену, расте водостај река и у Поморављу

Због раста водостаја и поплава, ванредна ситуација је на снази у Осечини, Крупњу, Лозници, Љубовији, Малом Зворнику, Ариљу, Косјерићу, Лучанима, Ивањици, Краљеву, Љигу, Мионици, Коцељеви, Владимирцима и Трстенику. Поплављено је више од 700 домаћинстава у Љубовији, а река Љубовиђа је срушила два моста. Евакуисано више стотина особа. У прекиду је саобраћај на више регионалних путева. Расте водостај река и у Поморављу.

РХМЗ упозорава да ће водостај на сливовима Колубаре и Јадра са притокама, Скрапежу, Ђетињи, Моравици, Бјелици, као и на горњем току Западне Мораве и данас бити у већем порасту са превазилажењем упозоравајућих нивоа, а на Јасеници и Кубршници са достизањем упозоравајућих нивоа.

Обилне падавине очекују се у централним и јужним пределима Србије, са 40 милиметара кише за 24 часа. У централној Србији је на снази наранџасти метео-аларм, у Београду и Банату жути.

Ванредна ситуација је на снази у Осечини, Крупњу, Лозници, Љубовији, Малом Зворнику, Ариљу, Косјерићу, Лучанима, Ивањици, Краљеву, Љигу, Мионици, Коцељеви и Владимирцима.

Љубовиђа у Љубовији је јуче поплавила центар варошице и најмање 500 домаћинстава. Река је срушила и мост на магистралном путу. Угрожено је још пет мостова.

Становништво није евакуисано, већ се само повукло на спратове. Надлежне службе су изашле на терен.

Јадар је код Осечине поплавио око 150 кућа и неколико привредних објеката.

У ту општину су упућене додатне снаге СВС-а и припадници Жандармерије, како би помогли грађанима.

Поплавни талас Јадра се из Осечине креће се ка Лозници.

Због обилних падавина, у Бањи Бадањи код Лознице излила се река Церница и угрозила рад тог лечилишта.

Река Колубара, чији је водостај порастао услед обилних падавина, сада је под контролом, изјавио је градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић и додао да се једино Обница излила у појединим деловима, али да становништво није угрожено.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво