У Београду обележен Дан Русије, уручене медаље ратним ветеранима

Поводом обележавања државног празника, Дана Русије, на свечаности у Руском дому у Београду амбасадор те земље Александар Боцан-Харченко уручио је медаље ратним ветеранима поводом 75. годишњице победе у Другом светском рату. Признања су добила и деца са Косова и Метохије.

Александар Боцан-Харченко је уручио ветеранима Другог светског рата Велимиру Стојићу и Сави Радовановићу јубиларне медаље "75 година од победе у Великом отаџбинском рату" установљене одредбом председника Русије Владимира Путина 13. јуна 2019.године.

Дипломе Руског дома додељене су учесницима акције "Мира и слоге" Руског дома организоване поводом тог јубилеја, а награђени су учесници литерарног конкурса "Сетимо се наших хероја" за најбољу причу потомака ратних хероја, учесника Другог светског рата.

Признање су добила и деца са Косова и Метохије која су за Дан победе у Руски дом послала видео музичку честитку, као и дечији хор "Чаролија".

Медаља Руског дома уручена је музичару Момчилу Бајагићу, који је са Леонтином Вукомановић, хором "Чаролија" и академским ансамблом песама и игара Руске Армије "Александров" извео песму "Дан победе" за јубилеј победе у Другом светском рату.

На церемонији је минутом ћутања одата почаст страдалима у одбрани од фашизма у Другом светском рату.

Свечаности су присуствовали министар одбране Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, представници СУБНОР-а Србије, личности из културног и јавног живота Србије.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво