Шарчевић: Проба мале матуре је прошла добро

Министар просвете Младен Шарчевић каже да је проба мале матуре прошла добро и да је циљ био и да деца ураде самопроцену знања.

Младен Шарчевић је током посете Основној школи "Десанка Максимовић" у Бачкој Паланци рекао да се реформе у области просвете настављају у свим сегментима образовања и васпитања.

Шарчевић је у школи одржао и састанак са директорима основних и средњих школа са којима је разговарао о темама од значаја за образовање и васпитање.

Указао је на значај једносменског рада у основним школама, који пружа бенефите како ученицима и наставницима, тако и родитељима.

"У једносменском раду потенцирамо различите добро осмишљене активности, али и спорт. Овим програмом акценат се ставља на образовање и васпитање. Пуно пажње биће посвећено управо томе", рекао је Шарчевић, наводи се у саопштењу министарства.

Указао је и на значај обука директора, наставника и стручних сарадника.

"Радимо на повећању броја лиценцираних директора и педагошких радника, јер знамо да су нам потребни обучени људи. Са друге стране, радимо и на обукама за најсавременије технике како за наставнике, тако и за децу", навео је министар.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво