Како Пошта дочекује јубилеј - 180 година рада

Пошта Србије обележава 180. годишњицу под слоганом "Окрет у будућност", којим представља нова улагања у модернизацију инфраструктуре: успостављање поштанско-логистичког центра у Крагујевцу, вредне инвестиције у коју је до сада уложено 1,2 милиона евра, и набавку првих електричних аутомобила за флоту.

Поштанско-логистички цетар у Крагујевцу, складишно-канцеларијски комплекс површине 2.000 квадратних метара са комплетном инфраструктуром, представља најзначајнију инвестицију Поште Србије после отварања регионалног центра у Београду, саопштила је Служба за односе са јавношћу.

Објекат ће поседовати аутоматизован систем за сортирање пошиљака и тако допринети даљем развоју аутоматизације прераде пошиљака и стратешког развоја базичне делатности Предузећа, с акцентом на растући сегмент пакетских пошиљака и е-трговине.

Осим развојне компоненте за Предузеће, објекат ће значајно подржати регионални развој и предузетништво, пружајући комплетну услугу, од складиштења преко формирања пошиљака до дистрибуције производа за привреднике, али и грађане овог краја.

Константна конкурентност 

"Током историје, пратећи светске токове и испуњавајући своју основну мисију - пренос писама и робе и сталну примену најновијих технолошких решења, чиме је на себе преузела улогу носиоца технолошког, привредног и економског развоја земље, Пошта и данас кроз иновације процеса и унапређење асортимана услуга, наставља да светске трендове у области поштанских услуга и информатичких решења врло брзо имплементира и у Србији", изјавила је Мира Петровић, в. д. директора ЈП "Пошта Србије".

Истакла је да као гигант међу услужним компанијама, са 15.000 запослених, Предузеће константно показује конкурентност и остварује значајан раст у сегментима са највећом конкуренцијом - експрес и логистичким услугама.

Петровићева је најавила да ће Пошта у своју флоту по први пут уврстити и електричне аутомобиле, са циљем да укаже на значај еколошких решења и да својим примером позове и друге актере у привреди и друштву, како би заједно утицали на смањење загађења.

Од 8. јуна нова услуга

Професионалним управљањем Пошта Србије је у 2019. години остварила пословни добитак у износу од 2,2 милијарде динара (укупни приходи били су 25,9 милијарди динара) и пружила чак 420,4 милиона услуга.

Такође, 8. јуна Пошта Србије пустиће нову услугу - Postexpress BOX. Ради се о амбалажи за експрес пошиљке у чију цену је урачунат трошак услуге. Јавни поштански саобраћај у Србији званично је отпочео отварањем прве поште у Београду - 7. јуна 1840. године. 

Пошта је стуб комуникација у друштву и симбол повезаности међу људима. Прва оснива тело за издавање квалификованог електронског сертификата и оснива први експрес курирски сервис у Србији, а у региону је прва започела процес аутоматизације прераде пошиљака и дигитализације великог дела процеса.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво