Кад "Стефан Немања" стиже у Србију

Марко Стојчић, главни градски урбаниста, каже за РТС да је зграда Железничке станице враћена у оригинално стање и најављује да ће Савски трг у потпуности бити комплетиран до 20. или можда до 25. септембра.

Настављају се радови на Савском тргу. Трамваји су већ кренули из Немањине ка Карађорђевој улици, поплочава се простор испред Главне железничке станице.

Марко Стојчић је, гостујући у Београдској хроници, навео да је зграда Железничке станице враћена у оригинално стање, али да је додата расвета.

"Много смо се потрудили око терасе. На највећем тргу у Србији имаћемо више ствари, а најзначајнија која ће доминирати тргом, поред споменика Стефану Немањи, јесте зграда бивше Железничке станице. Водили смо много рачуна о томе да Железничка станица остане најупечатљивији део трга и успели смо у томе", нагласио је Стојчић.

Најављује да ће Савски трг, који ће бити највећи у Србији, у потпуности бити комплетиран до 20. или можда до 25. септембра.

У току лета ће, пре завршетка трга, бити готов саобраћајни правац од Немањине ка Савској.

Градски урбаниста каже да је влада одлучила да Музеј Николе Тесле буде пресељен у зграду старе Железничке станице.

"Због све ове ситуације нисмо успели то да разјаснимо, али понашамо се као да ће то бити тако. Сигуран сам да ће то бити једна сјајна поставка", истиче Стојчић.

"Надамо се да споменик креће из Русије крајем јуна"

Што се тиче споменика Стефану Немањи, он је још у Русији, где је и даље раширена епидемија.

"Надамо се да ће се до краја месеца створити услови да конвој крене из Русије. Екипу која треба да изврши монтажу чине људи из више земаља. Они сви заједно треба да дођу. Њихов рок је 45 дана да монтирају споменик, што значи да ако дођу до краја јуна, имамо јул и август за радове и онда остају три до четири недеље за завршне радове који не могу да се изводе док се не постави споменик", каже Стојчић.

Говорећи о радовима на пројекту четири булевара, Стојчић каже да ће у недељу бити готови радови на започетој деоници, а да од понедељка ујутро саобраћај креће нормално.

"Како крене опадање интензитета саобраћаја почетком јула, отворићемо следећу деоницу од раскрснице са Француском до Калемегдана", најавио је градски урбаниста.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво