Весић: Београд је победио, Галерија "Прогрес" сачувана

Одлука компаније "Прогрес" да одустане од намере да прода уметничку галерију у Кнез Михаиловој улици победа је Београда, пре свих културних људи који воле свој град и његов уметнички сензибилитет, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

"Београд нема много простора намењених уметности и зато сваку галерију морамо љубоморно да чувамо. Када је грађена Палата Прогрес, тада је Град Београд условио грађевинску дозволу изградњом уметничке галерије. Никако није смело да се догоди да галерија буде продата и да јој буде промењена намена", поручио је Весић.

Ово није била моја битка јер мој посао је био да браним интересе Београда, навео је Весић и додао да је то радио веома одлучно.

"Нисам хтео да допустим да се са овом галеријом догоди оно што су претходне власти урадиле са биоскопима који су купљени будзашто, а потом претворени у продавнице. Зато је одлука да се одустане од продаје уметничке галерије победа Београда. Ово није ни пораз Прогреса, јер и они су Београђани који треба да се радују очувању једног простора намењеног култури", рекао је Весић и додао да је "победио Београд".

 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво