Повезано 30 различитих система, без папирних докумената и чекања за упис првака

Родитељи будућих ђака првака термине за тестирање деце и упис у жељену основну школу од данас могу да закажу на Порталу еУправа, без потребе да у школу донесу иједан папирни документ.

Захваљујући новој услузи на Порталу еУправа - електронски упис (еУпис), родитељи могу на једноставан начин да закажу термин у жељеној основној школи за упис и тестирање детета.

Одласком у основну школу у заказаном термину родитељи завршавају све активности везане за упис, без потребе да доносе иједан папирни документ.

Термин у основној школи може да се закаже преко Портала еУправа или директним контактом са школом путем телефона или мејла.

Родитељ вишене не доноси извод из матичне књиге рођених, уверење о похађању предшколског програма, доказ о лекарском прегледу детета и потврду пребивалишта, јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем.

Изузетно, обавезно је донети у школу лекарско уверење ако је преглед извршен пре објављивања ванредног стања 16. марта или код приватног лекара, невезано за датум.

Свака основна школа је у обавези да понуди термине за упис и тестирање за период од 1. јуна до 20. јула, а услуга еУпис ће бити доступна на Порталу од 28. маја до 10. јула.

Уколико случајно жељена школа није објавила термине или су сви термини попуњени потребно је да их грађани контактирају телефоном.

"Штедимо време грађанима, школама олакшавамо рад" 

"Увођење еУписа захтевало је повезивање 1.200 основних школа, 150 домова здравља и базе података 4 министарства, односно повезивање око 30 различитих информационих система. Увођењем ове услуге још једном показујемо како је јавна управа успешан сервис својих грађана, како грађанима штедимо време, школама олакшавамо рад и унапређујемо транспарентност процеса уписивања првака", рекао је директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић.

На Порталу еУправе, родитељима јена располагању и именик са контактима свих основних школа, као и контакт центар Министарство просвете, науке и технолошког развоја на броју телефона 011/7350-557, док су оператери доступни радним данима од 7.30 до 15.30.

Услугу еУпис успоставила је Канцеларија за ИТ и еУправу у сарадњи са Кабинетом председнице Владе, Министарством просвете, науке и технолошког развоја и Министарством здравља.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво