Млади ветеринари

Док многи желе да живе и раде у иностранству, тридесетдвогодишњи доктор ветерине Нинко Маријановић, одлучио је да се врати у Србију. Остварио је жељу са почетка студирања, и у Руми са колегом отворио ветеринарску амбуланту за лечење кућних љубимаца.

Са дипломом доктора ветеринарске медицине, Нинко Маријановић је у отишао у свет одмах после завршеног приправничког стажа. Четири године лечио је различите врсте животиња у Емиратима, Оману и Немачкој, а онда је одлучио да се врати у Србију.

"Након стеченог искуства у иностранству, доста сам ствари видео, радио, и стекао сам неко знање и после повратка из Немачке почео сам да радим у Новом Саду. Није било лако, то је озбиљна одлука, ти си на некој раскрсници где треба да одлучиш шта ћеш и где ћеш, ја сам већ имао план да одем, и онда сам преломио да останем. Прошле године у фебруару ја сам се вратио у Србију'', каже Нинко Маријановић из Стејановаца код Руме.

На животној раскрсници дилема је било много. Одрекао се посла у струци у много богатијим земљама, и са цимером из студентског дома отворио ветеринарску амбуланту.

"Идеја о отварању амбуланте родила се још током студентских дана када смо заједно живели у студенстком дому, и већ тада смо причали како би било добро да отворимо нешто своје, и ето, десет година касније, можда и више, та идеја се реализовала", испричао је Маријановић.

Да остане у Србији у којој је одрастао и школовао се, одлучио је и Сани Добројевић. Одустао је од учења шведског језика и одласка у ту земљу.

"Када сам био у фази одласка у Шведску где сам већ добио за посао и ишао на разговор причао сам увек мојој девојци да ми је жао што људи одлазе јер је то губитак за Србију и да млади људи који су спремни да уложе своје време и амбицију ће помоћи некој другој држави да напредује, не својој. Ми смо дуго разговарали, одлучили смо да останемо, планирамо будућност овде, Нинко се жени у октобру, бићемо и кумови'', прича Добројевић.

Млади доктори ветерине желе да се усавршавају, и верују у будућност струке и предузетништва. Раде посао који воле, и у иностранство сада одлазе само као туристи.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво