Ко ће први одмерити знање на пријемном и како

Број бруцоша биће исти као и прошле године. То је одлучило Министарство просвете пошто је уважило апеле и предлоге за очување појединих програма. Одлуком Сената Београдског универзитета, факултети који се определе за онлајн пријаву кандидата моћи ће већ 17. јуна да примају документа. Пријемни испити почињу 29. јуна.

Пријемни испити одржаваће се као и до сада уз прописане мере превенције. Пробни пријемни ће, тамо где их буде, добити нову форму.

"Што се тиче пробног пријемног, ми не можемо да га обавимо као претходних година у реалним условима на Сајму, али смо се потрудили да наши будући студенти имају могућности да се провере тако што ћемо га организовати онлајн", каже Мило Томашевић, декан Електротехничког факултета Универзитета у Београду.

Међу првима, знање ће одмерити потенцијални бруцоши електротехнике и биологије.

"Пријемни испит је 29. јуна. Овде је у питању један студијски програм где студенти бирају молекуларну биологију, биологију или екологију у зависности од положаја на ранг-листи. Практично 60 одсто студената жели да упише молекуларну биологију", каже Жељко Томановић, декан Биолошког факултета Универзитета у Београду.

На пријемни испит долази се са маском и рукавицама, поручује декан Медицинског факултета.

"Покушаћемо да одржимо ту већ традицију заједничког пријемног испита за све медицинске факултете у Србији у исто време са заједничким типом теста", каже Небојша Лалић, декан Медицинског факултета Универзитета у Београду.

Прошле године младе су првенствено интересовали техника, стоматологија, медицина.

"Мислим да је важно да кажемо да ми као универзитет од националног значаја имамо обавезу да покријемо све области и све струке које су потребне Републици Србији и да сви наши факултети нуде врло атрактивне студијске програме", каже Иванка Поповић, ректор Универзитета у Београду.

У Србији се школује 250.000 академаца. Индекс Универзитета у Београду има 100.000 студената.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво