Александру Аврамовићу награда за достојанство новинарске професије

Клуб новинара Поморавља овогодишњу награду за допринос развоју новинарства и достојанство новинарске професије доделио је Александру Аврамовићу, политикологу, новинару и продуценту који је највећи део радног века провео у Радио телевизији Београд и Радио телевизији Србије.

Награда која се ранијих година уручивала на Светски дан слободе медија, ове године нешто касније због епидемије коронавируса, састоји се од уникатне повеље и новачног износа.

У одлуци жирија стоји да се "Александар Аврамовић целог живота борио за достојанство новинарства у Србији."

Александар Аврамовић новинарску каријеру започео је у Радијско-новинској установи "Нови пут" у некадашњем Светозареву. Био је стални допсиник Телевизије Београд, а потом и одговорни уредник Радио Светозарева. Током своје богате новинарске каријере био је и на значајним функцијама у Радио телевизији Београд и Радио телевизији Србије.

Још увек је активан на пољу културе,уметности и новинарства.

Аврамовић је примајући награду поручио да Србија има много часних сјајних новинара у свим жанровима, а поготово на пољу културе и уметности где, како  каже, сигурно предњачимо и на просторима бивше Југославије што показују и званична признања, али и шире.

"Дакле достојанство је човек, од достојанства се може побећи или склизнути само у недостојанство. Покушајмо, учинимо све свако колико може у ономе што ради да достојанство остане достојанство. Новинарства без достојанства аутора и онима о којима се пише нема, то је једино што може да нас одржи", ракао је Аврамовић.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво