Насуфовић у рамазанској поруци: Гледањем у своје срце упознајемо себе

Реис Исламске заједнице Србије Сеад Насуфовић честитао је верницима исламске вероисповести наступајући Рамазански бајрам, наводећи да се путем поста човеку даје посебна снага понизности којом достиже највише висине.

"Тиме човек добија снагу да обори свој поглед од свега и усмери га према свој срцу", рекао је Сеад Насуфовић у Бајракли џамији у Београду и подсетио да је данас по верском календару последњи дан месеца Рамазана, а сутра 1. Шевал, односно први од три дана Рамазанског бајрама.

Како је рекао, гледањем у своје срце упознајемо себе, а то је, како каже, баш супротно од свега онога чиме је модеран човек данас окупиран.

"Гледањем у себе имали смо прилику да видимо истину о нама, нашем реалном стању, правим и лажним пријатељима, битним и небитним пословима у које живот трошимо", рекао је Насуфовић.

Сутрашњи дан, као и остали дани Бајрама траже да подигнемо свој поглед и усмеримо га на све оне које нађосмо као праве пријатеље у свом срцу, казао је Насуфовић и поручио верницима да похрле свом оцу, мајци, брату, сестри, брачном другу, деци и сваком човеку од чијег су "зла језика и руку сигурни".

"А ако најмилији нису међу живима, онда им пођимо до мезара (гробља) и селам их назовимо и дову им пред душу поклонимо", поручио је Насуфовић.

Он је навео да су људи у претходним месецима, због епидемије која још траје у највећем делу света, научили и осетили сву горчину самоће и поручио да зато треба да се поштује сваки човек и помогне сиромах и путник намерник.

"Не заборавимо да је људска цивилизација почела оног тренутка када је човек човеку притекао у помоћ", указао је Насуфовић.

Насуфовић је у име Ријасета Исламске заједнице Србије, муфтија, имама, вероучитеља, као и у лично име свим припадницима ислама пожелео срећне дане Бајрама, кабул, добро здравље и сваки успех.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво