Положени венци поводом годишњице бомбардовања кинеске амбасаде

Министар одбране Александар Вулин са амбасадорком Кине Чен Бо и тимом кинеских медицинских стручњака, који су у Србију дошли ради пружања помоћи у борби против коронавируса, положио је венце код спомен-плоче испред некадашње зграде кинеске амбасаде у Београду, бомбардоване 1999. године за време НАТО агресије.

"У најтежим тренуцима за нашу земљу током НАТО агресије, кинески народ био је уз нас", рекао је Вулин и поручио да се данас одаје пошта свима који су дали живот бранећи право Србије да буде слободна, али бранећи и међународно право, саопштило је Министарство одбране.

Оценио је да и данас баш као и 1999. године, српски и кинески народ поново су заједно и боре се против невидљивог непријатеља.

"Грађани Србије знају да у кинеском народу имају великог пријатеља и да се челична пријатељства стварају у тешким временима", рекао је Вулин.

Амбасадорка Чен Бо рекла је да историја односа две земље показује да су Србија и Кина челични пријатељи и да то значи дељење и добра и зла.

Додала је да у тренуцима када се суочавамо са великим изазовима морамо да будемо заједно и пружимо помоћ једни другима.

Приликом бомбардовања кинеске амбасаде 7. маја 1999. године погинула су три кинеска новинара, док је 21 особа повређена.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво