Пожари не знају за годишње доба ни за вирус

За последње две недеље неколико великих пожара у Београду. Нажалост, било је и људских жртава. Шесторо људи је страдало у пожару у стамбеној згради на Новом Београду прошлог викенда. Милош Мајсторовић, командант Ватрогасно-спасилачке бригаде Београда рекао је за РТС да сви морају да поведу више рачуна о заштити од пожара.

Милош Мајсторовић је рекао да се узроком пожара треба бавити пре његовог настанка а не после, и да је потребно наћи начина да се они елиминишу.

"Погрешно је да се интересујемо за пожар кад настане. Морамо да радимо на развијању свести људи, да схватимо шта је пожар и кад настаје", рекао је Мајсторовић.

Истакао је да је он 29 година у служби и да је прошао све што се може проћи, али да се увек догађају нова искуства.

Претпостављало се, како је рекао, да ће после увођења ванредног стања број пожара бити мањи али да је он у просеку.

"Смањен је број интервенција у саобраћају али пожари су и даље ту. Не бирају доба дана ни годишње доба, ни да ли постоји вирус", рекао је Мајсторовић.

Истиче да сви заједно морамо да поведемо више рачуна када је реч о заштити од пожара и да прихватимо да нам се тако нешто догађа. 

"Трагедија на Новом Београду је највећа у историји бригаде и надам се да се то на такав начин никада више неће догодити", рекао је Мајсторовић.

Додаје да су београдски ватрогасци опремљени као и у неким европским државама, али да успешност у гашењу пожара одређује тактика.

Објашњава да су највећа сметња ватрогасцима возила која су паркирана близу улаза, када ватрогасна кола не могу да прођу.

Говорећи о превенцији упитао је колико грађана има противпожарни апарат у својим домовима, да ли је неко размишљао о постављању детектора дима...

Каже да се често криве електроинсталације, али да их ми постављамо, пројектујемо и одржавамо и да се у том ланцу негде догоди грешка.

"Нису криве инсталације него ми који нисмо учинили оно што је потребно", поручио је Мајсторовић

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво