Апел за помоћ Ањи са Новог Београда која је у пожару изгубила породицу

Слика новобеоградског солитера у којем је избио пожар и данас изазива језу. А још више судбина девојке која је остала без родитеља, брата и крова над главом. Ова трагедија дирнула је многе људе који преко друштвених мрежа скупљају помоћ за Ању.

Пожар у солитеру на Новом Београду однео је шест живота. Ања је остала без целе породице. Игром случаја кобне вечери била је код друга из детињства који живи у суседном улазу.

"Пошто је у току био полицијски час размишљали су да ли да се врати кући или не, ипак су одлучили да преспавају. Међутим, у 7.00 ујутру ме је позвао син да ми каже да се догодио пожар и то баш у Ањином улазу, да не зна шта је са родитељима", прича Јасмина Ивановић.

Душица Михајловић присећа се тог болног јутра.

"Kомшија изнад њих ми је рекао да их је пробудио, питали смо прво где су они, рекао је ја сам их пробудио, изашли су напоље из стана, крените ви доле, ми ћемо сад за вама. И ја кажем сигурно су се они склонили негде, чим нису испред зграде. Јесте да ми је то било чудно у смислу да они сигурно не би оставили и отишли негде, координирали би и све време помагали свим комшијама. Они су били баш такав тип комшија. И њему нешто није дало мира, он их је од 5.00 звао док се телефони нису испразнили и ето тек смо поподне чули", каже Душица.

Комшије солидарне 

Kомшије су потресене, неки желе да продају станове јер не могу да замисле да наставе ту да живе без пријатеља са којима су свакодневно пили кафу, прослављали рођендане, заједно мајсторисали. И у овом тешком тренутку људи су показали колико су солидарни - одмах су се повезали преко друштвених мрежа, сви нуде помоћ.

"Ања је Лукина другарица, друже се од јасли, и како ја знам да кажем то је наше дете, како наше породице тако је и наше из блока. Ања је код Луке, ту ће бити до даљег. Наравно и у овим тешким временима доста, доста хуманих људи се јавило, јуче су отворени и динарски и девизни рачун", напомиње Јасмина Ивановић.

У историји Ватрогасно-спасилачке бригаде Београд протекли викенд био је најцрњи, осам страдалих у пожарима. А узрок је често људски фактор. Због актуелне ситуације људи више времена проводе у својим становима, зато морамо бити опрезни.

Ватра не бира када ће букнути, не бира годишње доба, ни доба дана, а подаци су неумољиви. У току прошле године у пожарима је страдало 11 особа. За прва три месеца ове петнаест.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво