Суђење осумњиченом за крађу теста мале матуре, вештаче се рукописи и прегледају снимци

На суђењу машинисти рото-штампе Игору Стаменковићу, оптуженом за крађу теста мале матуре за 2019. годину, у Вишем суду у Београду прегледан је видео-снимак из штампарије на којем се види да је Стаменковић узео празан бели папир са гомиле папира, коју је након тога други радник бацио у отпад.

Игор Стаменковић је раније у својој одбрани тврдио да је из штампарије узео само празан папир са гомиле, како би га употребио уместо толет папира, а снимак је то потврдио, након чега је одбрана данас затражила да се поступак против њега обустави.

Међутим, тужилац је након паузе затражио да се изврши ново графолошко вештачење решеног теста који је објављен на сајту једног медија, односно да се извештаче и упореде рукописи оптуженог и свих чланова његове породице.

Овом предлогу се, као закаснелом, противио Стаменковићев бранилац Димитрије Илић, али га је суд усвојио и наложио да се вештачење обави.

Такође, у наставку суђења треба да буде испитан сведок који је претресао компјутер са снимком из штампарије, јер на снимку недостаје 20 минута. Он мора да објасни зашто фали та минутажа.

Следеће суђење заказано за 26. март

Стаменковић се оптужницом терети за кривично дело повреда тајности података.

Он је на почетку суђења у октобру прошле године негирао да је украо тест из математике за малу матуру у јуну прошле године, тврдећи да је из штампарије узео само празан папир како би га употребио уместо толет папира.

Оптужен је да је искористио непажњу својих колега у штампарији у којој су штампани тестови за завршни испит ученика осмог разреда и том приликом је украо тест из математике.

Сумња се да је то урадио како би тест однео сину, који је био матурант једне основне школе у Београду и помогао му да лакше положи завршни испит.

Такође, сумња се да је преко сина решени тест из математике дошао до његових другова и њихових родитеља, након чега су га они преко Инстаграма делили другим родитељима и ученицима у више основних школа.

С обзиром на то да су тестови из математике били "проваљени" дошло је до одлагања полагања теста из математике за два дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво