Београд за Вухан – први концерт подршке Кини

Београд је први град на свету који је организовао концерт подршке Вухану, главном граду кинеске провинције Хубеј, који се бори са коронавирусом. На Калемегданском платоу наступили су Слободан Тркуља и група Балканополис.

Симболичан почетак наступа – песмом Моје кинеско срце. Поруке подршке и солидарности пријатељској Кини стижу из хиљадама километара удаљеног Београда. 

У Кини је хиљаде здравствених радника на својим радним местима, велики број људи бори се да преживи, породице чекају вести. Потребне су им маске, заштитна одела, каже амбасадорка те земље у Београду, али и подршка и солидарност људи из целог света.

"Хвала српском народу на снажној подршци. Чврсто верујемо да је солидарност снага. Кинески народ неће бити поражен. Кина ће бити јача након што превазиђе епидемију. Пријатељство Кине и Србије ће бити још јаче. Хвала свима, живела Кина, живело челично пријатељство између Кине и Србије", рекла је Чен Бо, амбасадорка Кине у Србији.

Србија је међу првима понудила помоћ у борби са опасним вирусом.

"Српски народ памти дуго и неће никада заборавити пружену руку пријатељства. И, ако постоји било шта што Србија може да уради, уверен сам да ће и њена влада и њени грађани свим срцем бити уз кинески народ", истакао је Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова.

"Они то не раде само због Кине. Они се у овом тренутку, против те болести боре у име читавог света, читаве људске цивилизације, и мислим да ми сви дугујемо велику огромну захвалност кинеском народу", каже министар енергетике Александар Антић.

Зато с радошћу дочекујемо вести о сваком излеченом пацијенту.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво