У Клиничком центру Ниш 137 радника добија стално запослење

Стално запослење у Нишу добија 62 медицинских радника којима истиче уговор о раду и 75 немедицинских радника који су годинама били ангажовани на привремено-повременим пословима.

Једна од оних која добија стално запослење је Данијела Јовановић која је десет година ангажована на помоћним пословима преко привремено-повременог ангажмана.

"Пресрећна сам што ћу добити посао за стално, обезбедићу себи и својој породици бољу и безбеднију будућност и остаћу у овој земљи да живим и радим у њој", истиче Јовановићева.

Директор Клиничког центра Ниш проф. др Зоран Радовановић каже да је данас велики дан за Клинички центар у Нишу, Министарство здравља, али и целу земљу.

"Оно што је обећано радницима пре много година дошло је до испуњења након разговора са репрезентативним синдикатима у Министарству здравља. Дошли смо до финализације тог пројекта – 62 медицинских радника, медицинских сестра и техничара који су били ангажовани по две године код нас добиће стални посао, а 75 радника коју били код нас десетак, петнаест година који су радили код нас и остали су верни овој кући добиће стално запослење", навео је Радовановић.

Истакао је да ће тиме умногоме повећати квалитет рада у Клиничком центру и Нишу.

Поред њих, посао ће добити и 11 талената.

"Њима решавамо статус да прелазе са шест месеци на стално запослење и добијају правне услове да се омогући добијање специјализације. Кроз тих шест месеци смо проверили како они раде и колико су квалитетни, доказало се да су добри и добиће све оно што им по закону припада и што заслужују", додао је Радовановић.

Нагласио је да се нада да ће у наредих месец или два и остали коју су ангажовани на привремено-повременим пословима или по уговору о раду добити стално запослење.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво