"Телеком" очекује договор са "Јунајтед медијом"

"Супернова" 17. јануара у поноћ није својом вољом искључила гледаоцима 17 канала "Јунајтед групе", већ зато што је од њих добила ултимативни захтев да се канали искључе. То објашњава руководство "Телекома Србије", због, како кажу, замена теза које су се ових дана појавиле у јавности.

Око 210.000 гледалаца не може да прати телевизије Н1, Спортклуб, Синеманију, Гранд, али за то није одговоран "Телеком", тврди генерални директор Предраг Ћулибрк, показујући преписку са "Јунајтед групом" од 17. јануара увече. После вишенедељних преговора, и неприхватљивог уговора, око 21 час стигао је, каже, први мејл са захтевом да се канали искључе.

"Ми смо молили 'Јунајтед медију': 'Избаците незаконите елементе из ваших предмета уговора, спремни смо да потпишемо'. И на тај наш апел је био последњи мејл у 22,31 од стране представника 'Јунајтед медије'. 'Молим вас под претњом кривичне и материјалне одговорности искључите све наше канале'", изјавио је директор "Телекома Србија" Предраг Ћулибрк.

Телеком се, кажу, обратио амбасадама, Европској и Комисији за заштиту конкуренције, тражећи привремену меру да се ови канали врате, јер сматрају да се ради о грубом кршењу конкурентности.

"Уствари је читава идеја да се нама угаси 'Спорт клуб', читава борба свих ових десет година јест у вези спорта.  Ми имамо 'Арену', они 'Спортклуб' и то је највећа вредност у овим каналима", навео је Владимир Лучић координатор за интернет и мултимедију "Телекома Србија".

На конференцији, више пута, питање новинарке Н1 - да ли ће бити евентуално прихваћена понуда "Јунајтед медије" да се у кабловски систем "Супернова" врати програм Н1.

"Спремни смо да укључимо свих 17 канала, појединачно, не нисмо. Кад добијемо писану понуду од стране ваше компаније свакако ћемо одговорити", рекао је Ћулибрк.

Лучић наводи да је "Телеком Србија" прихватио финансијску понуду за свих 17 канала.

"И ми смо само добили уговор који није у складу са законом, и само кад се прилагоди уговор са тих пар малих измена, ми ћемо га потписати и пустити. Понуда је прихваћена за свих 17 канала која укључује и Н1", додао је Лучић.

"Телеком" позива "Јунајтед медију" да већ данас повуче претње кривичним пријавама и да ће одмах вратити сигнал свих канала који су искључени са "Коперникуса" и "Радијус Вектора".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво