Урна са посмртним остацима Неде Арнерић биће положена у Алеји заслужних грађана

Комеморација поводом смрти глумице Неде Арнерић биће одржана у четвртак у 12.00 у Југословенској кинотеци. Градоначелник Београда Зоран Радојичић дао је сагласност да се урна са посмртним остацима глумице положи у Алеји заслужних грађана.

Глумица Неда Арнерић преминула је у петак у 67. години. Снимила је више од 100 филмова, а одиграла четрдесетак улога у позоришту, а за свој рад добила је бројне награде.

Пријатељи и колеге опростиће се од истакнуте глумице на комеморативном скупу у четвртак 12.00 у Југословенској кинотеци.

Након комеморације биће приказан филм "Уклети смо, Ирина" (1973) редитеља Колета Ангеловског са Недом Арнерић и Велимиром Батом Живојиновићем у главним улогама.

Кремација ће бити одржана у суботу, 18. јануара, у 16.30 на Новом гробљу у Београду. 

Градоначелник Београда Зоран Радојичић рекао је да ће урна са посмртним остацима глумице бити положена у Алеји заслужних грађана у Београду.

"Град Београд одаје почаст Неди Арнерић, нашој великој глумици, која је током каријере остварила значајне улоге како на домаћој тако и на међународној сцени. Била је миљеница филмског платна, носилац бројних награда у Србији и Југославији и оставила траг у филмској уметности на који смо сви поносни", рекао је градоначелник Београда, саопштио је Беоинфо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво